Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak to jsme my

 

Jirka - kytara, zpěv, náš manager a hráč na všechno - POSLEDNÍ AKTIVNÍ ČLEN KAPELY!!!

         Oblíbení muzikanti: Druhá tráva, Cop, Modrotisk, Nová sekce, Tony Rice, J.D.Crow a všichni co hrajou dobrou muziku od Bacha až po Led Zeppelin, ...

         Největší koníček: sběratelská vášeň pro všechno, co alespoň trochu hraje a dá se využít v muzice, nebo pověsit na stěnu. 

Pořád se snaží udržet v chodu brněnské BG open jamy. A sebe udržuje v kapele 52 a spol. hrající čudrcountry, swing a všechno možný. A určitě se drží hesla: "Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých!" a proto "Vždyť dokud ještě žijem je všechno OK!" a "Pokud nejde o život, tak jde o h...o - howg!" angel

 

Hosté při hraní a na jamíkách:

Bubo - dobrista mňoukálek, aneb multiinstrumentalista, který na co sáhne, tak to hraje a dobře ... Škoda že to má k nám daleko, ale k naší úlevě je ochotný pro každou špatnost a přijede naše hudební "neumění" trochu pozdvihnout.

Leoš - mandolinista, kterého si půjčujeme od Taverny.  Také ho moooooc rádi vidíme v naší sestavě.

Ondra - v BG komunitě zvaný Bob. Skvělý banjista a kamoš co rád vypomůže i kšeftík dohodí a na basu s nama zaduje.

Roman - zvaný Šemík. Kamarád a kolega z kapelky Popojedem. Když bylo nejhůře tak nám vytrhl trn z paty a zodpovědně natrénoval náš repec na basu, aby jsme na hraní nebyly bez basy, když se basa odloučila.

 

Členové, kteří nás již opustili dříve, ale které rádi kdykoliv uvidíme:

Radek banjozpěv a náčelník kapely

         Největší koníček: ....co by to tak u banjisty asi mohlo být? ......že by banjo?  "Prdlajs - jeho rodina". Pořídil si čtvrtou ratolest do rodinné kytičky a skončil. Ale to mu chválím, teď už nevím kdo, ale někdo řekl, že "Rodina je prý základ státu" a někdo na daně vydělávat musí. Z čeho by mi taky vypláceli důchod (zatím jej nemám, ale jednou určitě jo, jestli to nahoře dřív nerozkradou). Ha, už má těch ratolestí 5 a hlavně ty starší jsou velice šikovní. Rozhodně zodpovědně zajišťuje příští generaci i když trumpetu v bluegrassu jsem ještě nepotkal. Jo a důchod už mám, takže deti dobře se učte ať se má strejda Jirka v důchodu dobře.

Vitek mandolina  a kapelní aranžér - konečně někdo, kdo to pořádně umí a dává život písničkám co jsme složili v podobě různých aranžmá, která umí zahrát jen on. Ostatní se to musí nadřít . Momentálně zavalený prací ze všech stran a těžce nestíhající. Momentálně na facebooku v DEPRESI. Hlavně se nezastřel, bylo by tě škoda.

       Největší koníček: .... krom akustické mandoliny ještě mandolina elektrická pětistrunná, housle a vůbec různé chordofóny ..., z hudby jazz, Janáček, Martinů, Zappa, King Crimson, Dunaj ....a především kapela JAZOO kde taky hraje a skládá. (www.bandzone.cz/jazoo),... ze života pak pes Vašek a nově pohádky v divadle Polárka. A skládání muziky pro jiná divadla i když to už není koníček, ale kšeftíček na koníčku .

Z Jazoo pořád hraje i v zahraničí. Pak má ještě nějakou bokovku, ale tu jsem ještě neslyšel. Rozhodně doporučuji navštívit některý z jejich koncertů. Budete čubrnět.

Nic z toho co je nahoře už neplatí, ale potkali jsme se na Jamíku. Vítek je v pohodě, změnil životní styl i filosofii přístupu k životu. Hrát nezapomněl a hraje si sám pro radost.


Radek 2 -  kontrabas  odejítý a zase navrátivší kamarád, který nemá žádné umělecké ambice, ale rád si zahraje jen tak. Občas se potkáváme na BGjamech. Kromě kontrabasu zvládá cimbál (který si vlastnoručně i vlastnohlavě postavil. Učí se ještě na housle a zvládá i kytaru. Podle nových drbů asi 3 roky starých, pořídil si ratolest (možná už má druhou), ale o té zatím nic nevím. No a taky rekonstruje domek. Lákal mne na brigádu, ale vzhledem k tomu, že můj synek nejmladší dělá to samé, tak jsem musel odmítnout. Nechci se na stará kolena strhat :-D

Ájina - housleviola, zpěv. Pasovaná na externího stálého hosta. Odstěhovala se z Brna na sever do Liberca  a pořídila si holčičku - to dítě roste jako z vody           Největší koníček: krom dítěte, pečení chleba, housliček a muziky (není to vždy BG, ale třeba ZZ Top, Dylan, John Mayall,...a po létu hlavně Old Time a s ním Stará Almara, Pete Seeger, Wayne Erbsen a jiní, kteří hrají v rytmu TJÝDAPAPA....

Dále je to kapelní maskot a bluegrassový pes čistokrevný voříšek Bára a všechny možné aktivity s ní  http://www.baravorisek.websnadno.cz/.

Relaxuje také u tvoření šperků z osteofixu, bižuterie a plstě. http://www.fler.cz/krasnyden1 a taky peče různé chleby a rohlíky a buchty a všechno to jde sežrat - mňam, mňam, mňam, .....

Vojta kontrabas, zpěv - kapelní přírůstek až z Kyjova. Mistr houslař, hráč na banjo, violu, housle a možná ještě na další nástroje .  Mimochodem hraje a zpívá ještě s cimbálovó muzikó tam u jejich na kyjovsku. Pod pokličku nahlédněte zde: http://www.houslar.com

Ota - basa, hráč všech možných hudebních žánrů.         

Marťas - mandolína, zpěv a vokálový ladič kapely. Největší koníček: ....že by matematika? Ne, spíše biologie. Skončil druhý na světě v souteži v Kanadském Sascatchevanu a pak nám ho ukradli na Karlovu univerzitu do Práglu.

Štěpán - housle  hrával jako improvizátor (šlo mu to skvěle). Vymýšlel různá užitečná vylepšeníčka. Pak zapomněl přijít na zkoušku a už jsme jej neviděli, ale slyšíme o něm z různých drbů. Mimochodem provozuje internetový        e-shop, ale netuším na jaký druh zboží. Třeba na dobrou náladu.

 

Náhledy fotografií ze složky Naše maličkosti